Videobellen, een nieuwe dienst in MijnZorgApp

Met de videobel service in de MijnZorgApp en de AfsprakenApp kunt u nu een behandeling op afstand doen. De therapeut en de client/patient gebruiken daarvoor beide de app om een veilige videobelverbinding te maken.

Huidige status (27 maart 2020)

Videobellen voor iPhone/iPad en Android smartphones is beschikbaar voor MijnZorgApp en AfsprakenApp. De app moet op de mobiele telefoon worden bijgewerkt (gebeurt vaak automatisch, ga anders in de mobiel naar de App Store of Play Store, zoek de betreffende app en werk bij, de videobelversie begint met 5, bv 5.1.5 of 5.0.1 of 5.0.4).

De voordelen van videobellen met MijnZorgApp en AfsprakenApp

• Volledige integratie met de Intramed agenda. Lees hoe je Intramed instelt voor videobellen.
  • Een behandeling via videobellen is gewoon te declareren onder prestatiecode 1000. Meer informatie
  • Therapeut en cliënt hebben allebei alleen MijnZorgApp of AfsprakenApp op hun smartphone nodig. Uitleg over het starten van een (video)belafspraak
  • Therapeut hoeft niet zijn 06-nummer te delen
  • Lukt de videoverbinding niet, dan kan de therapeut vanuit hetzelfde scherm de cliënt bellen
  • Videobellen binnen onze app is AVG-proof. Het is afgeschermd door onze gebruikersaccounts en maakt gebruik van versleutelde peer-to-peer technologie. Dat betekent dat de verbinding van verzender tot ontvanger (end-to-end) versleuteld is en dat niemand die gegevens kan onderscheppen. Meer informatie
  • In de toekomst komen er nieuwe diensten bij zoals: scherm delen, oefeningen delen, sessies opnemen en sessie met meerdere personen.

Kosten

• Tot en met april is het gebruik van videobellen gratis.
  • Daarna zijn de gesprekskosten € 0,036 per minuut (incl. BTW) voor videobellen met twee gebruikers (therapeut en cliënt). Er zijn geen vaste kosten. U betaalt dus alleen voor wat u gebruikt!
  • Dit komt neer op € 0,90 (incl. BTW) per sessie van 25 minuten.