Videobellen instellen in Intramed

Videobellen is beschikbaar voor zowel de AfsprakenApp als MijnZorgApp-gebruikers, dus voor alle beroepsgroepen waar een e-Consult relevant voor is. Met videobellen wordt er een veilige beeld en geluid verbinding gemaakt tussen twee gebruikers van de app, de therapeut en de client.

Deze service is gekoppeld aan een afspraak die in Intramed is vastgelegd. Deze afspraak dient behandelcode 510 (of 511 t/m 519) te hebben en wordt daardoor in beide apps herkend als een videobelafspraak:

• de client ontvangt een afspraakbevestiging, waarin staat aangegeven dat het een videobelafspraak is, waarvoor de client de app nodig heeft en thuis kan blijven.
  • de therapeut herkent in zijn Intramed agenda de videobelafspraak door de afwijkende kleur (in onderstaand voorbeeld lichtgroen)
  • een kwartier voor aanvang van de afspraak ontvangen beide een reminder voor de afspraak. Vanaf een kwartier voor het begin van de afspraak kunnen beide de videoverbinding maken. Het is niet zo dat de een de ander belt, maar beiden betreden dezelfde 'room' en daardoor kunnen ze elkaar zien en met elkaar praten. Je kunt deze 'room' ook verlaten en even later weer terugkeren.

Hoe stel je behandelcode 510 in?

In dit voorbeeld wordt de behandelcode aan een fysiotherapie codelijst toegevoegd, maar het kan aan elke willekeurige codelijst worden toegevoegd, en aan deze behandelcode kan een declaratiecode worden gekoppeld, conform de afspraken zoals de zitting moet worden gedeclareerd. Handig is om een duidelijke kleur te kiezen voor dit type afspraken, zodat de therapeut weet dat hij moet videobellen.

Ga daarom in Intramed naar Systeem > Tabellen > Codelijsten en maak een behandelcode 510 aan in de door u gewenste codelijst (het maakt niet uit welke dat is). Ook 511 t/m 519 zijn hiervoor te gebruiken.:

Tarievenupdate
Als de behandelcode is toegevoegd, moet er nog een tarievenupdate uitgevoerd worden, anders kan er niet gedeclareerd worden. Zie hieronder een uitlegfilmpje en er is een artikel waarin dit wordt uitgelegd.

Overigens als een afspraak in Intramed kort voor de afspraaktijd wordt omgezet in een videobelafspraak, duurt dat even voordat die wijziging is verwerkt. Maar ook in de app kan van een afspraak een videobelafspraak worden gemaakt en kan de videobelsessie direct beginnen.

Hoe werkt de therapeut met de videobel service?

Het is het makkelijkst om de mobiel of tablet in een houder te plaatsen en zo nodig de laptop bij de hand te houden om het dossier te raadplegen of aantekeningen te maken. Elke praktijk, die videobellen gaat gebruiken, krijgt van ons een houder kado.

Uitleg voor therapeuten over videobellen