Van start met MijnZorgApp of AfsprakenApp

1. Informatie over het starten van de berichtenservice

De laatste stap van het aansluitproces is het starten van de service. Op de beheeromgeving verschijnt een groene knop met "Start service". Dit is wat er gaat gebeuren:

• Druk op de startknop.
  • De medewerkers krijgen binnen een paar uur een uitnodiging via SMS om de app te downloaden, inclusief hun wachtwoord.
  • Log in en bekijk de app. Controleer of de praktijkgegevens kloppen. Je vindt de praktijkgegevens in de app onder "Over de praktijk" en onder "contact".
    • Klopt er iets niet op "Over de praktijk"? Klik hier.
    • Klopt er iets niet op de contactpagina? Klik hier.
  • Optioneel: wij raden sterk aan om nu de baliefolder te downloaden, printen en in de wachtkamer te leggen. Klik hier voor een uitleg over de baliefolder.
  • Een week nadat je op de startknop hebt geklikt, krijgen de patiënten met een afspraak in de agenda  een welkomstmail en een SMS een uitnodiging en het app-wachtwoord.
  • Vanaf nu worden de afspraakherinneringen verstuurd.

Hoe werkt het verzenden van berichten?

Het is handig om te weten welke berichten er worden verzonden, en wanneer deze precies worden verzonden.
Lees hier hoe het verzenden van berichten via de MijnZorgApp of AfsprakenApp precies in zijn werk gaat.

Wanneer de service is gestart, moeten er nog 3 zaken ingesteld worden in Intramed om de app zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Wij raden sterk aan alle 3 deze stappen af te ronden vóór dat de patiënten hun uitnodigingen ontvangen!

2. HWO-accounts instellen in Intramed (Alleen in MijnZorgApp)

Voor elke medewerker wordt er een HWO-account aangemaakt. Zodra die gereed zijn, ontvang je een mail met instructies hoe deze in Intramed in te stellen. Daarmee logt een medewerker vanuit Intramed in op het HWO-platform om een oefenprogramma samen te stellen voor de patiënt, wat vervolgens getoond wordt in de app. Hiervoor dien je de HWO button in Intramed te installeren, en vervolgens de accounts in te stellen.

Klik hier voor de uitleg om de HWO button te installeren.
Klik hier voor de uitleg om de HWO accounts in te stellen.

3. AfsprakenApp Online Dienst instellen in Intramed

Sommige cliënten hebben een voorkeur voor SMS, of willen liever helemaal geen berichten ontvangen. Door het instellen van de Online Dienst worden de berichteninstellingen van de patient toegankelijk. De Online Dienst is een paarse AfsprakenApp-knop boven in de balk in Intramed.

Klik hier voor de uitleg om de AfsprakenApp button te installeren.

4. De Intramed Webservice koppelen aan MijnZorgApp/AfsprakenApp

We zijn constant bezig om nieuwe diensten te ontwikkelen. Deze diensten noemen we app-diensten. Deze app-diensten maken gebruik van een koppeling met Intramed: de Intramed Webservice. Om onze nieuwe app-diensten te kunnen gebruiken moet je de Intramed Webservice installeren.

Klik hier voor een uitleg om de Intramed Webservice te installeren

Bekijk alle functies van de app in de vogelvlucht video

Wanneer je al deze stappen hebt doorlopen heb je de complete installatie van MijnZorgApp/AfsprakenApp. Wil je nog eens in het kort zien wat je met de MijnZorgApp en AfsprakenApp allemaal kunt? Kijk de vogelvlucht video! Klik hier voor MijnZorgApp en hier voor AfsprakenApp.