Koppel je pc aan een videobelgesprek om informatie te delen

Als je met de app een videobelgesprek voert kun je nu een tweede scherm koppelen om bepaalde informatie te delen met de client. Dat kan een oefening op het HWO oefenplatform zijn, een powerpoint of pdf, maar het kan ook een video zijn. En niet alleen kun je als therapeut iets delen, de client kan dat ook.

Download hier een instructie-pdf voor de cliƫnt.

Hoe koppel je een tweede scherm?

Eerst moet je een tweede scherm aan het videobelgesprek koppelen. Dat is heel eenvoudig: Start het videobelgesprek, kies de + optie in het videobelgesprek, druk op koppelen met externe computer en scan de QR-code op https://www.mza.app (ondersteund op Microsoft Edge, Chrome, FireFox en Safari) op je computer. 


Zie hier een kort uitlegfilmpje: 

Hoe deel je informatie?

Als je de pc hebt gekoppeld, zie je deze deelpagina. Links staat wat jij deelt en rechts staat wat de ander deelt.

Er zijn daarbij twee deel-opties:
- je kunt een scherm op je pc delen, zoals een een tabblad in je browser, een applicatie (bv. powerpoint) of het hele scherm.


- je kunt ook een video-bestand kiezen, dat dan afgespeeld wordt in de videostream (momenteel ondersteunt dit mp4). Je deelt dan met elkaar geen videobestanden, als de stream is afgelopen is het delen ook weer voorbij.


De client kan ook een video delen
Als je aan de client vraagt gedurende de week bepaalde beweeg-activiteiten op te nemen, kan hij of zij die tijdens de videobelsessie voor jou als therapeut afspelen. In onderstaande video wordt aan de client uitgelegd hoe dat moet (iPhone versie en daaronder uitleg voor de Android versie):